رئیس هیئت مدیره مرکز در گفت و گو با آتیه آنلاین
مصائب بیشمار معلولان دارای آسیب ضایعه نخاعی
رییس هیأت مدیره مرکز حمایت از معلولان ضایعات نخاعی ایران امروز( ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳)در گفتوگو با آتیهآنلاین با اشاره به افزایش قیمت لوازم بهداشتی - مصرفی معلولان ضایعه نخاعیگفت: لوازم بهداشتی- مصرفی برای معلولان ضایعه نخاعی همانند نیاز روزمره غذایی است. این معلولان باید حداقل ۵ نوبت در طول روز سونداژ شوند که به دلیل گرانشدن سوند یکبار نلاتون( ۱۵ هزار تومان)، ناگزیر از این وسیله مصرفی به کرات استفاده میکنند و بر اثر استفاده نادرست عفونتهای ثانویه بروز مییابد که میزان مرگومیر آنها را افزایش میدهد.
ناهید یارمحمدی در گفتوگو با آتیهآنلاین با تأکید بر چالشهای بیشمار پیشروی فرد دارای ضایعه نخاعی و خانواده او گفت: دسترسی به تجهیزات پزشکی و بهداشتی نیاز اول این افراد است. معلولان ضایعه نخاعی نیازمند استفاده روزانه از وسایلی مانند سوند نلاتون، کیسه ادرار، چسبهای حساسیت، لوازم کمک توانبخشی ویلچر، واکر و عصا هستند. با وجود تورم لجام گسیخته در کشور، افزایش قیمت و کمبود این تجهیزات فشار مالی زیادی را به این معلولان و خانواده آنها وارد کرده است.
او در ادامه در معرفی خدمات مرکز حمایت از معلولان ضایعات نخاعی ایران گفت: این مرکز طبق اساسنامه غیرانتفاعی – غیرتجاری محدوده فعالیت آن کشوری است و ۳ هزار معلول آسیب نخاعی در سراسر ایران را تحت پوشش قرار داده است.
رییس هیأت مدیره مرکز حمایت از معلولان ضایعات نخاعی ایران افزود: بیشترین حوزه فعالیت مرکز حمایتی، توانبخشی و درمان است و در تهران نیز در سه دفتر در مولوی، تجریش و طرشت فعالیت خود را متمرکز کرده است.
یارمحمدی ادامه داد: در حوزه حمایتی یاری افراد ضایعه نخاعی سرپرست خانوار، خود سرپرست و خانواده آنها را به منظور ارتقاء سطح فعالیت فرد معلول در اولویت قرار داده است.
رییس هیأت مدیره مرکز حمایت از معلولان ضایعات نخاعی ایران افزود: همچنین فراهمسازی زمینههای اشتغالزایی در راستای جذب و استخدام معلولان آسیب نخاعی در دستگاه مربوطه، تلاش در برگزاری سمینارها و گردهماییهای فرهنگی، اردوهای تفریحی – زیارتی، توزیع لوازم بهداشتی و مصرفی توانبخشی و مساعدت مالی بلاعوض مددجویان آسیب نخاعی را نیز در دستور کار خود قرار داده است.
او با اشاره به اینکه برای نخستین بار در ایران مرکز بخش اقامت موقت توانبخشی و مراقبتی در ساختمان طرشت راهاندازی شده، گفت: در این مرکز افرادی که تازه آسیب نخاعی میشوند بعد از جراحی و دریافت مجوز از پزشک مختصص برای شروع فرایند توانبخشی، با ورود به این مرکز، دوران طلایی توانبخشی آنها بلافاصله آغاز میشود.
یارمحمدی همچنین به ارائه بسته کامل خدمات توانبخشی در مرکز روزانه آموزشی- توانبخشی معلولان طرشت و مولوی اشاره کرد و افزود: در این مراکز خدمات فیزیوتراپی، کاردرمانی، آب درمانی روانشناسی، مشاوره، مددکاری، پرستاری و تغذیه به معلولان آسیب نخاعی به صورت روزانه از صبح تا ظهر ارائه میشود. علاوه براین در مراکز سهگانه مثبت زندگی مستقر در دفاتر مرکز ضایعات نخاعی ایران در تهران نیز خدمات مختلفی به افراد تحت پوشش ارائه میشود.
گزارش: مهین داوری
منبع:
https://www.atiyeonline.ir/