مشکلات معلولان و شعارهایی که به عمل نمیرسند/ شعارهای زیبا نتوانست معجزه کند
گذشته از شعار و حرف، معلولان به دنبال احقاق حق خود هستند، حقوقی همچون، اشتغال، درمان، مناسبسازی و آموزش تا درد و محدودیتها را فراموش کنند.
راه رفتن در خیابانهای شهرهای بزرگ خیلی سخت است. پستیوبلندی و چالههای فراوان، پلهای غیراستاندارد و پلههای کوتاه و بلند کمعرض، پیادهروهای حفاریشده، نردههای بلند وسط بلوارها، آسانسورهای کوچک و غیراصولی و هزارها ایراد و مشکل دیگر باعث میشوند که تو حتی اگر مشکلی هم نداشته باشی و با دو چشم سالم خود مسیرت را ببینی، و با دو پای سالم خود بخواهی که در پیادهرو یا خیابان قدم برداری و یا از پل عابر، عرض خیابان را رد کنی، با زحمت فراوان روبرو خواهی بود. حالا اگر با ویلچر یا واکر یا عصای سفید، چگونه میتوانی نیازهای روزمره را در خیابانهای شهر رفع و رجوع کنی، خود معمایی است لاینحل.
معلولان، خلع سلاح در شهرهایمان
آصف اسدی معلول جسمی با اشاره به مشکلات معلولان در جامعه، گفت: به هر طرف که نگاه میکنی پر است از مانع و مشکل و دردسر. انگار که این شهر(ساری) تنها برای افرادی ساختهشده که از توان جسمی کامل برخوردارند.
وی از بیتوجهی مسئولان گلایه کرد و افزود: همواره از توسعه عمرانی و شهری و طرحهای جهادی شهرداریها و حمایت فرمانداری از اشتغالهای خرد و خانگی و سخنرانیهای بسیار زیبا شنیده میشود، اما در عمل خبری نیست.
حرفهای زیبا نتوانست مشکلی از معلولان را حل کند
این معلول به شعارهای خالی از عمل مسئولان اشاره و تصریح کرد: مسئولان و هزاران شعار توخالی در آستانه حضور همگانی در پای صندوقهای رأی و نگاههایی که وانمود میکنند حامی هستند، ولی در پشت پرده ترحمی آزاردهنده نهفته است.
اسدی با اشاره به محدودیتهای متعدد در سطح شهر گفت: چرا راه رفتن در پیادهرو، رد شدن از عرض خیابان، استفاده از پل عابر پیاده، بالا رفتن از طبقات یک ساختمان با آسانسور، همه و همه حقوقی چنان بدیهی و ساده هستند که انسان خجالت میکشد وقتیکه میبیند توی این شهرستان بزرگ تو قادر به انجام آنها نیستی.
وی در ادامه افزود: اما مسئولان بهمانند همیشه از توجه ویژه خود به این قشر میگویند بهطوریکه در هفته گذشته، که عنوان روز جهانی معلولان را در خود داشت، گزارشهایی بسیار پرزرق و برق توسط شهرداریها و مسئولان بهزیستی استان ارائه شد.
حجم اندک خدمات در مقابل کثرت معلولان مازندران
سعید آرام مدیرکل بهزیستی مازندران از احداث 260 واحد مسکونی برای معلولین در آینده نزدیک خبر داد و گفت: 128 واحد مسکن روستایی و 135 واحد مسکن شهری برای خانوادههای بیش از دو معلول در حال ساخت است که 50 واحد آن در هفته معلولین به این خانوادهها تحویل داده شد.
وی بهزیستی را ناظر بر عملکرد تمامی دستگاههای اجرایی استان دانست و گفت: تمامی دستگاهها و نهادها بر اساس فعالیتهایی که درزمینهٔ مناسبسازی اماکن و معابر عمومی و فضای اداری انجام میدهند، مورد ارزیابی قرار میگیرند.
مناسبسازی، انتظار حداقلی معلولان
مدیرکل بهزیستی مازندران مناسبسازی را یکی از دغدغههای مهم معلولان دانست و اظهار کرد: جامعه باید طوری مناسبسازی شود تا همه معلولان بتوانند در جامعه نقش مؤثری ایفا کنند؛ زیرا بدون حضور فرد معلول در جامعه، توانمندسازی وی نیز میسر نخواهد بود.
نبیان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران با اشاره به اینکه ارائه خدمات مطلوب به مردمی که در همه صحنههای انقلاب حضوری شکوهمند دارند وظیفه همه مدیران است، گفت: باید با مناسبسازی فضاها و اماکن عمومی و دولتی به آحاد مردم انقلابی استان بهویژه معلولان و جانبازان عزیز دفاع مقدس، خدمات مطلوب و موردنیاز ارائه شود.
اینهمه مشکلات، باز هم اولیم؟!
وی بابیان اینکه استان مازندران در سالهای گذشته رتبه نخست کشور را در مناسبسازی اماکن عمومی و فضای شهری به خود اختصاص داد، اظهار کرد: این روند باید بیش از گذشته و مجدانه تداوم یابد و همواره فضای استان برای استفاده مردم عزیز مازندران بهویژه معلولان، جانبازان، سالمندان و … آماده باشد.
بههرحال، گذشته از شعار و حرف، معلولان به دنبال احقاق حق خود هستند، حقوقی همچون: اشتغال، درمان، مناسبسازی و آموزش، تا درد و محدودیتها را فراموش کنند.
بیایید حمایت کنید تا همه باهم زندگی کنیم.