عضوکمیسیون اجتماعی مجلس: به ازای هر یکهزارنفر در کشور13معلول است
عضوهیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اجباری شدن مشاوره و غربالگری ژنتیک در برنامه ششم توسعه تا حدود بسیاری می تواند از افزایش معلولیت های ژنتیک جلوگیری کند، گت: به ازای یک هزار نفر در کشور سیزده نفر معلولیت دارند.
ناهید تاج الدین روز دوشنبه با اشاره به سرانه جمعیت معلولان افزود: طبق آخرین سرشماری ها سرانه جمعیت معلول در کشور 1.35 درصد است، به بیان دیگر هم اکنون از هریک هزارنفر حدود 13 نفر در کشور یک نوع معلولیت دارند.
نماینده مردم اصفهان درمجلس شورای اسلامی ادامه داد: سالانه حدود 30 تا 40 هزار معلول به جامعه معلولان کشور به واسطه تولد فرزندان معلول و معلولیت ناشی از حوادث کار و رانندگی اضافه میشوند.
تاج الدین تصریح کرد: با توجه به اینکه نزدیک به 40 درصد معلولیت ها در کشور ناشی از عوامل ژنتیک است، اجباری شدن مشاوره و غربالگری ژنتیک در برنامه ششم توسعه تا حدود زیادی می تواند جلوی افزایش معلولیت های ژنتیک را بگیرد.
وی تصریح کرد: طبق ماده 75 قانون برنامه ششم توسعه کشور، همه زوجین در آستانه ازدواج باید فرم ژنتیک را پرکرده و در صورت لزوم مشاورهها و آزمایشهای ژنتیک قبل از ازدواج را انجام دهند، البته بیشترین درصد معلولین را، معلولین ذهنی و معلولین دارای نقص پا تشکیل می دهند و عملا 57 درصد معلولین ما یا معلول ذهنی اند و یا دارای نقص پا هستند.
تاج الدین گفت: این آمار نشان می دهد که تمرکز خدمات توانبخشی ما باید در کدام حوزه ها باشد و بیشترین خدمات رسانی به کدام طیف از معلولان باید صورت گیرد، بنابراین به موازات خدمات توانبخشی ما باید به سمت مناسب سازی زیرساخت ها برای زندگی معلولان با توجه به درصد و فراوانی معلولیت ها پیش برویم.
عضوهیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به این پرسش که از هر 4 نفر معلول یک نفر دارای معلولیت نقص پا است، اما چقدر زیر ساخت های ما برای معلولان ویلچرنشین آماده است، افزود: باید شرایط زندگی کردن را برای معلولان مهیا کنیم، باید بدانیم زندگی برای معلولان در جریان است و آنها زندگی را دوست دارند این ما هستیم که بعضا زندگی معلولان را باور نداریم و این عدم باور منجر به نادیده گرفتن زیرساخت ها برای زندگی معلولان می شود.
تاج الدین تاکید کرد: قرار بود سرانه معلولان از خدمات شهری در بودجه 96 شهرداری ها لحاظ شود، اما نمی دانیم این سرانه الان در چه وضعیتی قرار دارد و آیا اساسا تخصیص داده شده است یا نه؟
عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس بیان داشت: با تصویب لایحه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، ضمانت های اجرایی لازم در عرصه های اشتغال، آموزش، مناسب سازی، نگهداری، مراقبت و بیمه برای معلولان فراهم می شود.
وی افزود: ایجاد صندوق فرصت های شغلی، آموزش های رایگان و برنامه های پیشگیرانه نیز از دیگر امتیازات این لایحه برای معلولان است، بنابراین امیدوارم تصویب این لایحه بتواند بخشی از درد و رنج این عزیزان را التیام بخشد.
به گزارش خانه ملت، عضو هیات رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: این لایحه در این راستا تنظیم شده که معلولان، با معلولیت خویش زندگی کنند و به واسطه معلولیت از جریان زندگی بازنمانند، بنابراین امیدوارم هرچه سریعتر درصحن مجلس شود و به رنج کمتر معلولان کمک کند.