پیشرفت در حوزه سلولهای بنیادی، تضمینکننده آینده پزشکی ایران
امیرعلی حمیدیه در جمع پژوهشگران و اعضای شرکتهای دانشبینان علوم پزشکی شیراز گفت: کاربردی شدن فعالیتها در زمینه سلولهای بنیادی و مباحث مرتبط، بستر ساز رشد در عرصه پزشکی است.
وی با بیان اینکه دانشمندان ایرانی مقالات زیادی در بخشهای مختلف از جمله سلولهای بنیادی منتشر میکنند، افزود: رتبه جهانی ایران در زمینه تولید مقالات علمی مرتبط با سلولهای بنیادی و علوم نوین پزشکی رو به بهبود است، اما شیرینی و حلاوت کار زمانی احساس میشود که شاهد اقدامات عملی و کاربردی شدن علوم باشیم.
حمیدیه با تصریح اینکه سرعت پیشرفت در علوم نوین پزشکی بسیار سریع و غیرقابل باور است، گفت: پیشرفت علم سلولهای بنیادی و بازساختی پزشکی به حدی است که در آینده نه چندان دور شاهد بینا شدن نابینا، شنوا شدن ناشنوا و درمان بسیاری از ناتوانیها خواهیم بود.
وی همچنین از گسترش دانش سلولهای بنیادی در ایران طی یک دهه گذشته گفت و خاطرنشان کرد: اگر 4 دهه قبل تمرکز فعالیت مراکز درمانی نظیر بیمارستان نمازی شیراز بر روی درمان بیماریهای واگیر بود و امروز تلاشها در زمینه پیوند اعضا و بسیاری از فعالیتهای تاثیرگذار درمانی است، در آینده حرکت باید به سمت کاربردی شدن علوم نوین پزشکی باشد.
حمیدیه باتاکید بر اینکه دستیابی به رشد علمی در حوزههای مختلف علوم نوین پزشکی، نیازمند گسترش کمی و کیفی فعالیت شرکتهای دانشبنیان است، گفت: تمرکز کار در معاونت علمیوفناوری ریاستجمهوری بر ایجاد دید تجاریسازی محصولات شرکتهای دانشبنیان و خارج کردن فعالیتها از تهران و انجام اقدامات اساسی در سراسر کشور است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در عرصه علوم نوین پزشکی، پیشتاز بوده است، راهاندازی دومین مرکز جامع سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در این دانشگاه را یادآور شد و گفت: شیراز بعد از تبریز دومین شهری بود که این مرکز را راهاندازی کرد.
حمیدیه تاکید کرد: تغییر نگاه و فرهنگ تحقیقات و پژوهشهای علمی از مقاله به اقدامات کاربردی یکی از اولویتهای معاونت علمی ریاستجمهوری است.