عفونت های ادراری در افراد آسیب نخاعی
بطورکلی عفونتهای ادراری یکی از نگرانی های مهم افراد مبتلا به آسیب های نخاعی محسوب می شوند. امروزه، آنتی بیوتیک های زیادی وجود دارند که با استفاده از آنها، همراه با کنترل مناسب دفع ادرار وافزایش آگاهی در زمینه پیشگیری از عفونت ها، تعداد مرگهای ناشی از عفونت های ادراری رو به کاهش گذاشته است. دستگاه ادراری سه کار مهم را بعهده دارد. اولین وظیفه آن تشکیل ادرار توسط کلیه ها است. سپس ادرار تشکیل شده از طریق میزنای ها به درون مثانه ریخته و در آنجا جمع می شود و در نهایت دفع ادرار از بدن انجام می شود.
بعد از آسیب نخاعی، بعضی از قسمتهای دستگاه ادراری فعالیتهای طبیعی خودرا انجام می دهند ولی مثانه و ماهیچه های اسفنکتر جهت انجام فعالیتهای خود نیازمند ارتباط بامغز هستند. بنابراین بعد از آسیب به نخاع، معمولا مغز نمی تواند پیامها را از طریق نخاع دریافت و ارسال نماید . به همین جهت اکثر افراد نخاعی کنترل ارادی مثانه و ماهیچه های اسفنکتر خودرا از دست می دهند، بطورکلی مشکل این است که ادرار بوسیله کلیه ها تشکیل و به داخل مثانه ریخته می شود، ولی به هیچ وجه متوجه نمی شویم که آیا ادرار می خواهد از مثانه خارج شود یا خیر.
با توجه به اهمیت بالای این مسئله و اینکه عدم دفع طبیعی ادرار می تواند منجر به عوارض جدی حتی مرگ افراد شود
بهتر است یک فرد آسیب نخاعی برنامه ای را برای تخلیه مثانه و دفع ادرار خود داشته باشد.
برنامه مناسب دفع ادرار بستگی به فاکتورهای زیادی دارد که از فردی به فرد دیگرمتفاوت است پس بهتر است شما و پزشکتان طبق شرایط فردی خودتان تصمیم بگیرید که بهترین برنامه برای شما چیست.
بطورکلی روشهای زیادی وجود دارند،ولی رایج ترین برنامه های دفع ادرار که مورد استفاده قرار می گیرند عبارتند از :
روشهای خارجی یا استفاده ازسوندهای کاندومی،
استفاده ازانواع سوندهای مختلف مانند: سونداژ های متناوب ، سونداژهای دائمی، سوند فوق عانه