۳۷۰۰ معلول جسمی حرکتی تحت پوشش بهزیستی رفسنجان هستند
رئیس اداره بهزیستی شهرستان رفسنجان گفت: در حال حاضر سه هزار و ۷۰۰ معلول جسمی حرکتی، نابینا، کم بینا، ناشنوا، کم شنوا، تحت پوشش بهزیستی شهرستان رفسنجان قرار دارند
محمود حیدری شامگاه شنبه در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی، اظهار داشت: سازمان بهزیستی در سال ۱۳۵۹ به دستور امامخمینی (ره) تشکیل شد تا به خانوادههای بیسرپرست و کمدرآمد کمک کند که اکنون به عنوان سازمان متولی رفاه اجتماعی زیر نظر وزارت رفاه فعالیت میکند.
وی افزود: بهزیستی در پنج حوزه و معاونت در سطح کشور، استان و شهرستانها فعالیت دارد که شامل حوزههای توانبخشی، امور اجتماعی، مشارکتها و اشتغال، معاونت اداری مالی و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است.
رئیس اداره بهزیستی رفسنجان با گرامیداشت هفته بهزیستی، ادامه داد: در هفته بهزیستی تمامی خدمات درمانی بهزیستی از جمله فیزیوتراپی، بینایی سنجی، شنوایی سنجی، گفتاردرمانی و مراکز مشاوره به صورت رایگان خدمات ارائه می دهند ضمن اینکه غباروبی و عطرافشانی گلزار شهدا و نمایشگاه توانمندی های معلولان و جامعه هدف بهزیستی رفسنجان نیز روز دوشنبه در پارک جوان افتتاح می شود.
حیدری با اشاره به حوزه توانبخشی این اداره، بیان داشت: ارائه خدمات به معلولان و کسانی که دچار معلولیت داشته باشند جزو وظایف این حوزه است که البته حمایتهای مستمر و غیرمستمر شامل همه مردم میشود که بستگی به نظریات مددکاران دارد.
وی با بیان اینکه کلینک التیام در رفسنجان خدمات کاردرمانی، فیزیوتراپی، گفتاردرمانی و رادیودرمانی را ارائه میدهد، ادامه داد: در بحث توانبخشی توسط سازمان ویلچر، عصا، تشکمجواج، تخت و هرچه یک نابینا، بیمار قطعنخاعی، ناشنوا و... نیاز دارند برای آنها تهیه میشود.
پوشش خدمات کاشت حلزون برای بیماران
رئیس اداره بهزیستی رفسنجان به پوشش خدمات کاشت حلزون برای بیمارانی که مشکل شنوایی دارند اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه هزینه کاشت حلزون بسیار زیاد است لذا خانواده هایی که تحت پوشش بهزیستی باشند و بضاعت مالی آنها تایید شود، حدود چهار میلیون تومان می پردازند و مابقی را سازمان پرداخت میکند.
حیدری تأمین هزینههای تحصیلی برای معلولان جسمی و حرکتی که توان یادگیری دارند، خدمات اشتغال، کاریابی، هزینه ازدواج، دانشگاه، هدیه ازدواج و...مددجویان را از دیگر خدمات این سازمان برشمرد و افزود: در بخش امور اجتماعی ارائه خدمات به دختران فراری، زنان سرپرست خانواده، زنان بدسرپرست، کودکان آسیبدیده، کودکان خیابانی، کودکان کار و...بحث حمایتی پیگیری میشود و بحث فرزندخواندگی و خدمات به دوقلوها و چندقلوها نیز در این زمینه انجام می شود.
وی با بیان اینکه مرکز خدمات توانبخشی روزانه سالمندان در رفسنجان زیرنظر بهزیستی فعالیت کرده و کارهای تخصصی را برای سالمندان انجام میدهد، یادآور شد: ۴۶ مهدکودک در شهرستان داریم که در روستا به عنوان روستامهد فعالیت میکنند و یک وعده غذای گرم در روستامهدها به کودکان ارائه میشود.
رئیس اداره بهزیستی رفسنجان با اشاره به اینکه در صدد هستیم مرکز سالمندان را در رفسنجان ایجاد کنیم، تصریح کرد: تاکنون سه تقاضا برای ایجاد سرای سالمندان دریافت کردیم که این تقاضاها در کمیته ماده ۲۶ مطرح و امیدواریم روند صدور مجوز برای آنها تسریع شود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر سه هزار و ۷۰۰ معلول جسمی حرکتی، نابینا، کم بینا، ناشنوا، کم شنوا، تحت پوشش بهزیستی شهرستان رفسنجان قرار دارند که از این تعداد دو هزار نفر مستمری بگیر هستند و مابقی به آنها خدمات ارائه می شود.
حیدری تصریح کرد: سازمان خود را به عنوان پزشک اجتماعی در حوزه آسیبهای اجتماعی معرفی میکند و کارهای تخصصی و پزشکی برای جامعه انجام میدهد و مباحثی از جمله پیشگیری از اعتیاد، مشاورههای ژنتیک، پیشگیری از معلولیتها، مهارتهای زندگی و...در حوزه اجتماعی از دیگر خدماتی است که سازمان انجام میدهد.
مشاوره های ژنتیک قبل از ازدواج را جدی بگیرید
وی با اشاره به لزوم مشاوره های ژنتیک قبل از ازدواج، ادامه داد: مأموریتی که اخیرا به بهزیستی محول شده مشاورههای ژنتیک است که پیش از ازدواج مشاورههای ازدواج را از سطح مدارس انجام میشود و تا مراحل بالاتر ادامه میدهیم.
رئیس اداره بهزیستی رفسنجان با بیان اینکه استان کرمان حدود دو سال است که به عنوان پایلوت مشاوره های ژنتیک انتخاب شده است، تأکید کرد: با این مشاوره ها می توان از معلولیت های فرزندان پیشگیری کرد. این مشاوره ها در حال اجباری شدن است و امیدواریم این مشاوره ها فراگیر شود تا معلولیت های فرزندان قطع شود.
حیدری طرح پیشگیری از تنبلی چشم را یکی دیگر از اقدامات بهزیستی خواند و گفت: این طرح هر ساله مهر ماه و تا آبان ماه انجام می شود و بچه های سه تا شش ساله بدون هزینه در مراکز مهدکودک ها و پیش دبستانی ها معاینه می شوند که هر ساله بین ۲۰ تا ۲۵ نفر در رفسنجان مبتلا به آمبلیوبی تشخیص داده می شوند.
وی در ادامه گفت: معلولین استفاده از سهمیه استخدامی سه درصد مصوب مجلس را دارند و کسانی که توان کار داشته باشند وام خوداشتغالی می توانند دریافت کنند.
لزوم توجه ویژه به مناسب سازی اماکن شهری برای معلولین
حیدری تأمین مسکن برای جامعه هدف بهزیستی را از دیگر خدمات این سازمان دانست که سالانه سهمیهای برای ساخت و تعمیر مسکن اختصاص داده میشود و بیان داشت: در خصوص وام خوداشتغالی برای معلولان، بعد از تشکیل پرونده برای فرد متقاضی در بهزیستی و پس از مجوزهای قانونی برای ایجاد اشتغال و پس از اینکه فرد، واجد شرایط دریافت وام شد، این وام به او تعلق می گیرد که این وام با سود چهار درصد از سه تا ۱۵ میلیون تومان است.
وی افزود: سال گذشته ۶۰ نفر معرفی به بانکها داشتیم که ۱۰ نفر نتوانستند وام بگیرند که مشکلاتی از قبیل ضامن و تعهد حسابداری داشتند.
رئیس اداره بهزیستی رفسنجان همچنین به عدم مناسب سازی اماکن شهری برای معلولان اشاره و تصریح کرد: حق شهروندی که معلولان در رابطه با مناسب سازی دارند اگر رعایت نشود حق الناس است، بحث مناسب سازی صرفاً برای معلولان نیست بلکه برای تمامی شهروندان است در این زمینه رسانه ها نقش موثری برای فرهنگ سازی دارند